Когато умората краде от радостта на живота

Когато умората краде от радостта на живота

Пролетната умора е широко разпространен термин, който описва чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта.
Пролетна умора може да се причисли към т.нар. сезонни афективни разтройства, към които се отнася и зимната депресия. Резките температурни разлики при смяната на сезоните, наличието  на множеството вируси и бактерии, непълноценното хранене водят до стрес на организма. С настъпването на пролетта природата се събужда, дърветата разцъфват, а ние се чувстваме безжизнени, недоспали и неработоспособни.
Дългите зимни месеци, невъзможността да си набавим необходимите витамини и минерали, поради липса на качествени, „слънчеви“ плодове и зеленчуци, преболедуваните настинки и вирусни инфекции са причина за дисбаланс в организма ни и отслабване на имунната ни система.

Синдромът на хроничната умора възниква, когато отслабеният организъм се опитва да работи при пълно натоварване. Най-честите симптоми са умората и мускулната слабост, които не преминават след почивка, отслабване на паметта, понижена концентрация, раздразнителност, неспокоен и недостатъчен сън. Може да се яви главоболие, липса на апетит, болки в ставите и депресивно настроение. Най-често проблемът „пролетна умора“ се среща при хора в трудоспособна възраст, отглеждащи деца и занимаващи се с умствен труд. Това са хора, подложени на стрес в работата и всекидневието си!

Не само възрастните, също младежите и децата се чувстват в днешно време изчерпани. Домашните лекари и практикуващите лечители чуват все по-често оплаквания за слабост, летаргия, изтощение. А който с умора посреща и изпраща деня, губи също радостта от живота. Това подсилва апатията и порочният кръг се затваря.

Лекарските диагнози и лабораторните изследвания най-често не дават доказателство за причиняващ оплакванията органичен дефект. Затова страдащите от умора пациенти нерядко биват обявявани за невротици, симуланти или хипохондрици. Но всъщност става дума за реален симптом, който изисква изясняване и трябва да се приема сериозно, независимо от това, че е медицински неизмерим.

Всъщност проблемът, наречен „пролетна умора“ може да се реши лесно и ефективно с приемането на подходящи хранителни добавки.

Ето как можете да възвърнете енергията си и радостта от живота:

чай за активна алкализация на тялото с 52 билки

1. Пийте билкови чайове и отвари

Билките са силата на природата! От древни времена, човекът пие билкови чайове за изчистване или лечение на тялото. Всяка билка съдържа енергизиращи елементи, които формират градивните елементи на тялото ни. Със селекция от не по-малко от 52 растителни вида Alka ® Tea съдържа целия спектър от елементи, които осигуряват оптимално изчистване на организма от натрупаните киселинни отпадъци.

100% чист природен продукт!

Силен имунитет Хранителна добавка Алка Грийнс

2. Добавете към обичайното си хранене и т.нар. супер храни

Хранителната добавка Alka® Greens е пълноценна и уникална комбинация от полезни и алкало-образуващи хранителни екстракти. В нейния състав влиза селекция от

зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина. Всички те осигуряват на организма огромен набор от основни хранителни вещества, необходими за поддържане на доброто здраве и справяне с хроничната умора!

3.  Приемайте хранителни добавки, съдържащи минерали

Изчерпването на минералите в почвата, причинено от агресивните аграрни технологии, означава, че в нашата храна липсват много от жизненоважните минерали.

Alka® Minerals е хранителна добавка под формулата на капсули, съдържаща умело подбрани висококачествени, pH балансирани минерали и кълнове от органични био сертифицирани треви.

Съдържа 100 процента активни хранителни вещества, без уплътнители и консерванти, без изкуствени овкусители и подсладители.

4.    Към тази натурална терапия добавете и:

■            Здравословно и пълноценно хранене за набавяне на важни витални вещества.

■            Двигателни тренировки за мобилизиране на физическите сили.

■            Техники за отпускане с цел уравновесяване на психиката и откриване на вътрешен покой.