продукти срещу висока киселинност

С висока киселинност ли сте?

Нашите знания за това как работи тялото се увеличават всеки ден. Но все още рядко отчитаме въздействието на хранителните навици и начина на живот върху здравето в дългосрочен план.

Хранене, стрес, медикаменти и прекомерното мускулно напрежение произвеждат отпадъчна киселина.

Тя приема различни форми – пикочна киселина, млечна киселина, оцетна киселина, мастни киселини, танини. За да запази постоянно нивото на киселинност в кръвта, тялото ни трябва да се освободи от тези киселинни отпадъци.

Количеството отпадъчни киселини, което ежедневно попада в кръвта, е твърде високо и не може да напусне тялото по стандартния начин – посредством отделителната система.

Тогава тялото ни складира тези вредни излишни киселини в нашите тъкани, стави и на всички възможни места.

По този начин с напредване на възрастта, средата в организма ни става все по-кисела, което води до умора, скованост, болки и здравословни проблеми.

Голяма е вероятността вече да страдате от проблеми свързани с повишената киселинност или да развиете такива в бъдеще. За това трябва да си зададете въпроса:

С висока киселинност ли съм?

повишената киселинност

На изображението по-горе, можете да видите как нивото на киселинност прогресира с напредване на възрастта. При раждането човешкото тяло е в идеален баланс – 70% вода и 30% минерали и микроелементи. Но когато станете на 40 години, тялото ви може да е складирало до 50% течни или твърди киселинни отпадъци. 

Кои фактори причиняват повишаване на киселинността?

 • Хранене
  Много храни след усвояване водят до образуване на киселина в организма. Животинските протеини, захарите, определени мазнини, алкохолът, кафето и газираните напитки са тези, които оставят най-големи количества отпадъчна киселина след себе си.

стрес и ph баланс

 • Стрес
  Стресът има окислителен ефект върху тялото. В стресови ситуации, тялото разрушава много клетки, при което се отделя пикочна киселина. Хората, подложени на стрес в професионалния или личния си живот, често страдат от разнообразни здравословни проблеми.
 • Прекомерно мускулно натоварване
  Когато мускулите ни са под напрежение, тялото освобождава големи количества млечна киселина, което причинява мускулна треска и болки.

Други фактори:

 • Пушене
 • Прием на медикаменти
 • Лъчения (предавателни антени, WiFi, мобилни телефони, DECT телефони и т.н.)
 • Замърсен въздух

 

Как се преработват киселинните отпадъци натрупани в тялото?

Киселинните отпадъци освобождавани в кръвта се екскретират от тялото през бъбреците, белите дробове и кожата.

В същото време, тялото се опитва да поддържа киселинността на кръвта ни на постоянно ниво с помощта на нашите алкални буфери.

Тези алкални буфери се състоят от натриев бикарбонат (за повече информация за Натриевия бикарбонат натиснете тук)

Ако количеството киселинни отпадъци е твърде голямо, за да бъде изхвърлено през отделителната система или неутрализирано чрез алкалните буфери, тялото ни задейства различни други механизми, за да запази постоянно рН-то.

То превръща “течните вредни” киселини в “не-вредни” твърди кристали. За този процес тялото използва алкални минерали като калций и магнезий, които черпи от костите, зъби,… и ги свързва с излишните вредни киселини.

Тези новообразуваните “киселинни кристали” имат неутрално рН, но са депозирани в тъканите и ставите.

До какви проблеми води прекалената киселинност?

При намаляването или черпенето на важни минерални от нашите кости, кожа, зъби и коса, и чрез отлагането на киселина в нашите тъкани и ставите, здравословните проблеми възникват на различни етапи:

1ви етап и симптомите от повишена киселинност на тялото:

 • липса на енергия, безсъние, запек, киселини в стомаха, възпаление, целулит, обложен език, кариес, чувствителност към инфекция, косопад, кожни проблеми, мускулни крампи, болка в ставите, вагинално гъбички, гъбични нокти, депресия, загуба на либидо, алергии.

Високата киселинност в дългострочен план може да доведе до 2ри етап, или до болести като например: подагра, остеоартрит, артрит, високо кръвно налягане, висок холестерол, камъни в бъбреците, и т.н.

Решението: Активна алкализация!

При преследването на здравословен начин на живот, е от съществено значение да се противодейства ежедневно на киселините, които вкарвате в организма си.

Започнете с промяна на диетата, повече алкализиращи храни като плодове и зеленчуци и по-малко животински протеини и захари.

В допълнение, промяна на начина ви на живот (по-малко стрес, достатъчна почивка и по-малко мускулно натоварване) ще има положителен ефект.

Чрез комбиниране на промяна в начина на живот, с активната алкализация можете да противодействате на повишената киселинност на тялото.

Активната алкализация е процес, чрез който ежедневно потока от прекомерна киселина се неутрализира и остатъците се отстраняват от тялото.

Дори ако вече имате проблеми, дължащи се на окисляване, методът на активна алкализация, ще доведат до здравословни нива киселинността в кръвта и тялото.

 

Научете повече за алкализирането на тялото!