Направете поръчка +359 882 435 050

pH тест ленти | Alka®

Лакмусови рН тест ленти

37.00лв.

Лакмусови тест ленти за самоизмерване на рН стойности. Те позволяват сами да измерите рН на вашето тяло, потапяйка лентата в слюнка или урина.

Разфасовката съдържа 100 бр.

  
Сравни
Категория:

Описание

Лакмусовите pH тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено. За по-голяма прецизност на резулата pH-Fix лентите имат 3 различни индикатора и покриват скала от 4,5 – 10 рН.

Много е важно да знаете, че рН на тялото варира постоянно. За реален показател е необходимо измерването (в слюнка/урина) да се направи 3 поредни дни, 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер) и да се отчете средна стойност.

Препоръчително е това измерване да се прави периодично.

Стойност под 7 е киселинна, над 7 – алкална.

На продуктовата страница на рН тест ленти ще откриете повече информация.

Артикул номерAV975.1.1.MULTI
Език на опаковкатаБългарски
Разфасовка100 бр.
EAN Номер4046681001406

Допълнителна информация

Тегло1 kg

Указания на употреба

Съберете сутрешната слюнка/урина в чиста чаша. Извадете една тест лента. Потопете за 1 секунда всички тестови цветни полета в течността, издърпайте тест летата и я изцедете. Сравнете цвета на тест лентата с цветната скала на опаквката, в рамките на 2 мин.

Лентите са за еднократна употреба.

Важно:

  • не яжте, не пийте и не си мийте зъбите 30 мин. преди теста;
  • преглътнете няколко пъти, за да си прочистите устата и да предизвикате отделянето на нова слюнка;
  • изплюйте малко слюнка в чиста чаша;
  • НЕ допирайте тест лентата до езика си, защото на нея има химикали;

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Лакмусови рН тест ленти“

Както представляват рН тест лентите?

Лакмусовите рН тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено.

Три индикаторни ивици за прецизен резултат

Тестовите ленти рН-Fix са с три различни индикаторни ивици, които покриват диапазон от 4.5-10 рН. Цветната скала на опаковката е разработена така, че оптимално да съвпада с цветовете на индикатроните ивици при реакция с течността, за бързо, лесно и безопасно измерване на рН стойността.

Специална технология за фиксирани багрила

За разлика от обикновените индикаторни хартии, индикаторните багрилата на рН-Fix тест лентите са химически свързани с ивиците на самата лента. Тази патентована технология предотвратява разтичането на багрила в пробата, дори при силно алкални разтвори. Така вашата проба няма да бъде замърсена.

Как да измерите вашето рН?

Съберете сутрешната урина или слюнка в чиста чаша. Извадете една тест лента от опаковката и я потопете в течността от страната на цветните ивици, за секунда. Увете се, че всички цветни полета са потопени. Издърпайте лентата и я изцедете от излишната течност. Сравнете цвета на тест лентата с цветната скала на опаковката.

Лентите са за еднократна употреба.

За точност на резултата, спазвайте следните условия:

  • не яжте, не пийте и не си мийте зъбите преди теста;
  • преглътнете няколко пъти, за да прочистите устата си и да предизвикате отделянето на нова слюнка;
  • НЕ допирайте тест лентата до езика си, защото на нея има химикали;
  • ако измервате рН на урината, използвайте първата такава, след ставане сутрин;

Важно:

Много е важно да знаете,че рН на тялото варира постоянно. Фактори като храната която сте приемали последно, емоционалното състояние, нивото на стрес или умора влияят пряко върху количеството киселини с което трябва да се справи тялото ви. А от там и на рН баланса.

За реален първоначален показател е необходимо измерването в слюнка или урина да се направи 3 поредни дни, 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер) и да се очете средна стойност. Препоръчително е това измерване да се повтаря периодично, за да проследявате състоянието на алкално-киселинния баланс на тялото.