Лакмусови рН тест ленти

  39.00 лв.

  Лакмусови тест ленти за самоизмерване на рН стойности. Те позволяват сами да измерите рН на вашето тяло, потапяйка лентата в слюнка или урина.

  Разфасовката съдържа 100 бр.

  Категория:

  Както представляват рН тест лентите?

  Лакмусовите рН тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено.

  Три индикаторни ивици за прецизен резултат

  Тестовите ленти рН-Fix са с три различни индикаторни ивици, които покриват диапазон от 4.5-10 рН. Цветната скала на опаковката е разработена така, че оптимално да съвпада с цветовете на индикатроните ивици при реакция с течността, за бързо, лесно и безопасно измерване на рН стойността.

  Специална технология за фиксирани багрила

  За разлика от обикновените индикаторни хартии, индикаторните багрилата на рН-Fix тест лентите са химически свързани с ивиците на самата лента. Тази патентована технология предотвратява разтичането на багрила в пробата, дори при силно алкални разтвори. Така вашата проба няма да бъде замърсена.

  Как да измерите вашето рН?

  Съберете сутрешната урина или слюнка в чиста чаша. Извадете една тест лента от опаковката и я потопете в течността от страната на цветните ивици, за секунда. Уверете се, че всички цветни полета са потопени. Издърпайте лентата и я изцедете от излишната течност. Сравнете цвета на тест лентата с цветната скала на опаковката.

  Лентите са за еднократна употреба.

  За точност на резултата, спазвайте следните условия:

  • не яжте, не пийте и не си мийте зъбите преди теста;
  • преглътнете няколко пъти, за да прочистите устата си и да предизвикате отделянето на нова слюнка;
  • НЕ допирайте тест лентата до езика си, защото на нея има химикали;
  • ако измервате рН на урината, използвайте първата такава, след ставане сутрин;

  Важно:

  Много е важно да знаете,че рН на тялото варира постоянно. Фактори като храната която сте приемали последно, емоционалното състояние, нивото на стрес или умора влияят пряко върху количеството киселини с което трябва да се справи тялото ви. А от там и на рН баланса.

  За реален първоначален показател е необходимо измерването в слюнка или урина да се направи 3 поредни дни, 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер) и да се очете средна стойност. Препоръчително е това измерване да се повтаря периодично, за да проследявате състоянието на алкално-киселинния баланс на тялото.